Stoofpeertjes met hakhoning.
Heerlijk kruidige stoofpeertjes, net even anders en eenvoudig te bereiden.
Aantal personen: 4.
Ingrediënten:
- 750 gram stoofperen.
- 75 gr. hakhoning in de smaken sinaasappel , kaneel en anijs.
- 1 theelepel citroenrasp.
- 1 kaneelstokje.
- 5 kruidnagels.
- 200 milliliter rode wijn. (Voor alcoholvrij vervangt u de wijn door bessensap!)
Bereiding:
Schil de stoofpeertjes en laat het steeltje zitten. Zet de peertjes in een ruime pan en giet de rode wijn hierbij. Vul aan met water tot de peertjes net onder het vocht staan.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. U hoeft dus geen suiker toe te voegen. Houd u van erg zoete peertjes dan kunt u naar smaak wat extra hakhoning toevoegen.
Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
Eventueel kunt u het vocht nog binden met maïzena zodat het vocht wat dikker wordt als een soort saus.
De stoofpeertjes zijn zowel koud als warm heerlijk! Ook lekker in yoghurt of vla als toetje.
Eet smakelijk!!